В продължение на шест дни в Национална спортна академия

...
   В продължение на шест дни в Национална спортна академия
Коментари Харесай

Оспорван финал определи победителя на Европейските крикет серии в София

   В продължение на шест дни в Национална спортна академия „ Васил Левски “ се организираха Европейските крикет серии Т10, които бяха с присъединяване на пет тима от нашата страна.

  Тимовете на: Крикет клуб Академик Структурни фондове, Индо-български КК, Български студентски крикет съюз, КК „ Ковачите “, Габрово и Крикет клуб ВТУ играха за огромната купа, която дава правото на присъединяване в Европейската крикет шампионска лига през 2023 година. Шампиони станаха Индо-български крикет клуб, които в трагичен заключителен мач се постановиха над  Академик (София) с 80 ръна в 6 оувъра против 79/10 за „ студентите “. Най-полезен играч на шампионата беше определен Христо Лаков от отбора на спечелилите. Европейските крикет серии бяха следени от хиляди фенове по целия свят с помощта на онлайн телевизионното лъчение в платформата на Европейската крикет лига.

„ Много мощен шампионат като цяло. Всички тимове бяха готови и срещите от първия до последния ден се получиха забавни и оспорвани. Радостен съм, че макар дъждовното време в продължение на три от дните, организационния комитет от Българска федерация по крикет съумя да направи и невъзможното, с цел да бъде терена в идеално положение за игра. Получихме и отлична оценка от Европейската крикет лига за цялостната ни работа като уредници, с което за следващ път доказахме, че с изключение на да развиваме сполучливо този спорт в България, можем и да вършим шампионати на високо интернационално равнище “, показа след финала президентът на БФКрикет Андрей Лилов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР